سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبمیوه کوکتل کیوی ریوایس

کیوی گیاهی است از گروه گیاهان گلدار دولپه‌ای در راسته خلنگ‌سانان و رده کیویان. این گیاه بومی جنوب چین و میوه ملی جمهوری خلق چین است. میوه آن تخم مرغی شکل به اندازه یک تخم مرغ بزرگ (به طول 5–8 سانتیمتر و عرض 4?5–5?5 سانتیمتر) است و پوست آن قهوه‌ای رنگ و گوشت آن سبز کمرنگ است و بهترین محل و حاصل خیزترین محل برای کشت آن شهر چوبر تالش در شمال ایران است.

این گیاه در ابتدا گیاهی بومی در جنوب چین بوده است و سپس در ابتدای قرن بیستم به نیوزیلند برده شده و در آنجا صورت تجاری کشت شده است. اما نام آن از نام گونه‌ای پرنده زیبا که در نیوزیلند پرنده ملی بوده در دهه شصت میلادیش به این میوه داده شده رایج گردیده‌است.

 

آبمیوه کوکتل کیوی ریوایس

پیوند این میوه بعد از رشد حدود یک هفته‌ای تبدیل به نهال و قابل قلمه زدن است. این روش از متداول‌ترین روشهای کاشت نهال کیوی در دنیا به خصوص کشور چین می‌باشد. کشور چین یکی از بزرگ‌ترین کشورهای صادر کننده نهال پیوندی این میوه می‌باشد.

آب میوه کیوی بسیار خوش طم و پر فایده بوده که برای بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. آب میوه  کیوی با برند ریوایس در سوپرمارکت اینترنتی شهر 24 موجود بوده و به راحتی قابل خریداری می باشد.

این میوه در ایران از سال 1347 مورد توجه قرار گرفته و بعد از انجام تحقیقات مقدماتی توسط ایستگاه تحقیقات کشاورزی رامسر، به دلیل داشتن مقاومت بیشتر به سرما نسبت به مرکبات در شمال ایران بعنوان جایگزینی برای مرکبات تأیید گردیده و بعد از ورود ارقام انتخاب شده و مناسب از کشورهای ایتالیا و فرانسه بنامهای هایوارد، برونو، آبوت، مانتی و ارقام نر توموری و ماتوا درسال 1363 عملاً بصورت تجارتی مورد توجه قرار گرفت. درحال حاضر این میوه درسه استان مازندران، گلستان و گیلان در حاشیه دریای خزر و اراضی مناسب کشت شده و هرساله بر سطح آن افزوده می‌شود. سالانه حدود یک میلیون و 400 هزار تن کیوی در جهان تولید می‌شود که ایتالیا با تولید سالانه 500 هزار تن اولین تولیدکننده و پس از آن نیوزیلند و شیلی به ترتیب دومین و سومین تولیدکننده این میوه بوده و ایران نیز با تولید سالانه 221 هزار تن چهارمین تولیدکننده کیوی در جهان به شمار می‌رود. به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در سال 1391، استان مازندران (تنکابن و حومه) با تولید سالانه بیش از 110 هزار تن کیوی قطب تولید این میوه در کشور محسوب می‌شود و پس از آن استان گیلان (طالش و حومه) سالانه بیش از 70 هزار تن کیوی تولید می‌کند که دومین استان تولیدکننده این محصول است. به گزارش جهاد کشاورزی شهرستان طوالش در سال 1394 از دو هزار دویست پنجاه هزار هکتار باغ زیر کشت 63 هزار تن محصول کیوی هایوارد طلایی با ارزش اقتصادی 756 میلیارد ریال برداشت شد.